top of page

26 квітня - День пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС


26 квітня - День пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС. День, який на віки став чорним в історії нашої держави, в який ось вже 38-й рік поспіль ми вшановуємо загиблих ліквідаторів і дякуємо всім, хто ціною власного здоров’я боровся з наслідками аварії.

На вшанування роковин Чорнобильської трагедії у Кленовецькій гімназії були проведені виховні заходи, на яких учні ще раз перегорнули гіркі сторінки історії нашої країни. Для учнів 7-8 класів було проведено годину спілкування «Чорнобиль – наш біль». Учні 8 класу розповіли про те, як 38 років тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа, яка сколихнула всю планету. Діти вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя, рятуючи український народ від радіаційної небезпеки. Учні дізналися про радіацію, як вона впливає на організм людини та про найпростіші правила культури безпеки. Вчителька історії Ольга Меденці із учнями переглянули та обговорили навчальні відео про причини та наслідки аварії. Учні 7 класу разом з педагогом-організатором Мариною Неуман провели інформаційне лото «Чорнобиль в цифрах і фактах», а вчителька зарубіжної літератури Вікторія Гудачок разом з козацьким роєм «Вільні козаки» підготували хвилинку мистецтва «Чорнобильські мотиви».

Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут. Нехай у цей день, День Національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в думах кожного з нас співчуттям і милосердям.

 

Переглянути все


bottom of page