top of page

День гідності та свободи


21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи, який ознаменував початок двох найбільших революцій періоду незалежності – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

В рамках відзначення цього свята класними керівниками були проведені виховні бесіди на теми: «Україна єдина», «Герої живуть у наших серцях», «Україна – це Європа». Учням було донесено інформацію про доленосні події в Україні листопада 2013 - лютого 2014 року. Педагоги познайомили учнів з подіями Майданів, нагадали дітям історію боротьби за волю та здобуття такої довгоочікуваної незалежності нашої України. Учителі початкової школи провели хвилинки пам’яті. Педагоги в доступній для дітей формі розповіли про події, які відбувалися в нашій державі. Як підсумок - діти виготовили паперових журавликів як символ любові до України та намалювали малюнки на тему: «Моя країна – Україна!».

Окрім того, було проведено тематичний захід «Перелом свідомості». Педагог-організатор розповіла учням про запровадження пам'ятної дати, про події, які стали основою для відзначення Дня Гідності та Свободи. Діти обговорювали такі поняття, як гідність, свобода, патріотизм, читали вірші, переглянули відео-ролик «Супер майдан», малювали свій власний символ гідності та свободи, висловлювали побажання своїй Батьківщині, заповнюючи карту «Я бажаю Україні….». Також відбулося вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули у боротьбі за свободу та цілісність України хвилиною мовчання. Школярі також запалили свічки пам’яті, світло в яких стало даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

 

Переглянути весь


Comments


bottom of page