top of page

День фізичної культури і спорту


Стало доброю традицією у другу суботу вересня відзначати День фізичної культури і спорту – свято прихильників здорового способу життя, оздоровчо-фізкультурного та спортивного руху.

У рамках відзначення Дня фізичної культури і спорту, 20 вересня 2024 року у Кленовецькій гімназії відбулися спортивні змагання «Вперед до перемоги!».

Участь у проведенні заходу взяли учні 5-9 класів. Сценарій проведення заходу, складений учителем фізичного виховання Дмитром Вячеславовичем Зварич, передбачав різноманітні спортивні випробування, ігри-естафети, в залежності від вікових особливостей учнів.

У спортивних змаганнях взяли участь дві команди: «Жваві рисі» та «Спритні яструби». Урочисту частину змагань традиційно було відкрито виконанням Державного гімну України та привітанням команд вчителем фізичного виховання, який побажав юним учасникам гри гідно проявити себе та з честю пройти всі випробовування.

З неймовірними враженнями та чудовим настроєм учні взяли участь у змаганнях. На першому етапі команди, що складалися з 18 учасників вправлялися в стройовій підготовці. На другому етапі і хлопці й дівчата проявляли свої індивідуальні здібності та навички в таких естафетах, як: «Перенесення тенісного м’яча на тенісній ракетці», «М’яч між колінами» - «Вершники», «Ведення баскетбольного м’яча у русі», «Ведення баскетбольного м’яча – повернення стрибки на скакалці», «Ведення футбольного м’яча з гімнастичною палкою за шиєю», «Вправні обручі». Цікаво проведено конкурс капітанів, в якому лідери команд вправлялися на швидкість у віджиманні від підлоги, підніманні тулуба, вправах на прес та присіданні.

На третьому ігровому етапі команди змагалися у перетягуванні канату та стрибках у мішку.

Від бігу та стрибків до естафет та ігор — кожен знайшов свій спосіб продемонструвати свої спортивні здібності. Атмосфера була неймовірною: підтримка вболівальників, запальні капітани команд та дружнє суперництво зробили цей день незабутнім для всіх. Підсумки змагань підвід голова журі - в.о. директора гімназії – Мішко Василь Васильович. Команди були нагороджені грамотами, цінними подарунка та солодощами.

Спорт об’єднує нас, навчає працювати в команді та досягати цілей разом. Продовжуємо рухатися вперед, залишаючи нові спортивні рекорди позаду!

Ми ще раз побачили, що в нашій школі ростуть сильні, спритні й сміливі діти. Тож бажаємо всім спортсменам тільки перемог.

Слава Україні! Героям Слава! Вперед до ПЕРЕМОГИ!

 

Переглянути все


Comments


bottom of page