top of page

"Зупини насильство - обери щасливе майбутнє"

Щорічно Кленовецька гімназія долучається до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в період з 25 листопада по 10 грудня 2023 року з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми. «16 днів проти насильства» - це нагода ще раз нагадати учасникам навчального процесу про проблеми у суспільстві, підвищити рівень обізнаності щодо усіх проявів насильства.

На протязі всієї акції практичним психологом Н.Панковою спільно з педагогом-організатором М.Неуман та класними керівниками 1-9 класів, було розроблено план заходів для проведення акції, в яких намагалися донести інформацію про насильство та відповідальність за нього, а саме: виставка плакатів «16 днів проти насилля», виховна година «Доброта врятує світ»,бесіда на тему: «Права та обов’язки дітей», арт-терапевтична вправа «Наші долоньки не для биття», Конкурс малюнків «Стоп насилля», урок- квест «Ми проти насильства», перегляд відеоролика «Жив собі чорний кіт», надання порад учням у вигляді буклетів на тему: «Стоп насильству» , класні керівники провели виховні години про попередження насильства. З учнями 6-7 класів було проведено гру-квест "Ми проти насилля" під час якого учні виконували різні завдання на станціях "Дешифратор", "Асоціації", "Види насильства", "Долоньки побажань" та ін. Виконуючи дані завдання учні ознайомились з видами насилля, дізнались алгоритми дій для потерпілих. Практичним психологом Н. Панковою було зроблено акцент на тому, що насилля може проявлятися не лише у застосуванні фізичної сили та чинитися ворогом, воно не обирає вік, і може будь-де спіткати кожного з нас.

Ми повинні донести до дітей Види розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Проведені заходи, стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей.

Діти - майбутнє нашої країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то майбутнє України буде багатообіцяючим!

 

Переглянути весь



bottom of page