top of page

«Нехай кожна дитина буде щасливою!»


Міжнародний день захисту дітей має сталу дату святкування – 1 червня. Вона є постійною, починаючи з 1950 року, коли свято відзначили вперше. Це свято увійшло в традицію країн всього світу.

Відзначали його, сьогодні, і в Кленовецькій гімназії. Батьки з дітьми та педагоги школи зустрілись на подвір’ї храму Пресвятої Трійці. Настоятель храму Отець Ярослав підніс молитву за дітей та батьків та звернувся до присутніх зі словами настанови та наголосив про важливість виховання дітей у християнському дусі, у любові до Бога та до Церкви. Після цього всі присутні були окроплені святою водою.



Продовжилось свято на спортивному майданчику школи, де всіх присутніх привітав в.о. директора гімназії Василь Васильович Мішко, побажав мирного неба і щасливого дитинства, щоб все, навіть найнеймовірніші задуми дітей, втілилися в життя, і літо запам’яталося яскравими враженнями та неймовірними подіями.

Педагоги ж організували для дітей веселе дійство під назвою «Щасливе дитинство» з конкурсами, естафетами, піснями, та танцями. У заході взяли участь учні 1-8 класів. Сумувати не довелося нікому – ні батькам, ні дітям, ні вболівальникам. Було організовано дві команди учнів: «Сильні», з капітаном команди Волосач Іванкою та «Спритні» - капітан Орос Рената.

Серед найцікавіших естафет – стрибки з м’ячем, вправи з скакалкою, «Влучно в ціль», «Доставка цінних документів», «Ріпка» та ін. Учасники змагань проявили справжню спритність та мужність у естафетах. А активні вболівальники приносили додаткові бали своїм командам, завзято танцювали та весело співали пісні, а на завершення розваги всі учні взяли участь у конкурсі малюнків на асфальті, в яких висловили свої побажання, щоб кожна дитина у нашій державі жила під мирним небом, була щасливою від любові, уваги та піклування дорослих!



На завершення заходів для дітей був організований солодкий стіл від парафії храму Пресвятої Трійці. Дякуємо о. Ярославу за смачні солодкі подарунки.

Сьогодні діти оздоровилися, позмагалися, гарно провели час. Формат дійства був цікавим та невимушеним. Тож, задоволеними лишилися всі. Як це було – дивіться у нашому фоторепортажі.

Діти є цвітом Землі, майбутнім нашої країни, найдорожчим скарбом, радістю і щастям. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про них, захист їхніх прав повинен бути одним з головних наших обов'язків.

Закликаємо усіх сьогодні і кожного об'єднувати зусилля заради майбутнього дітей, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно ставатимуть гордістю України.

 

Переглянути весь


Comments


bottom of page