top of page

"ПАМ’ЯТЬ ЄДНАЄ ПОКОЛІННЯ"


8 травня – в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його видатного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні, вираз поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, військових злочинів і злочинів проти людяності, здійснених в роки війни в школі були проведені просвітницькі заходи щодо висвітлення подій 1939 – 1945 рр. “Жахіття війни не повинні повторюватись! Наш народ прагне миру!” – ці цінності доносили до своїх вихованців педагоги.

Активну участь у підготовці до Дня пам’яті та примирення брали учасники шкільного гуртка «Креатив» (керівник М. Неуман), які виготовили для урочистого заходу пам’ятні знаки «Мак пам’яті», адже відомо, що графічне зображення репрезентує квітку, як кривавий слід від кулі та оформили тематичну виставку малюнків «З Днем пам’яті та примирення».

Заключним етапом став урочистий захід «ПАМ’ЯТЬ ЄДНАЄ ПОКОЛІННЯ», протягом якого учні згадали події 1939-1945 років, дізнались про важкі часи війни. Вчителька історії О. Меденці розповіла про нелегке життя в тилу, незабутній подвиг солдат, які ціною власного життя врятували світ від фашизму, які наближали перемогу над ворогом, працюючи на заводах і фабриках; жертв війни, які безневинно загинули від руки ворога під час бомбардувань, обстрілів, в концтаборах. Всі присутні віддали шану загиблим солдатам хвилиною мовчання. Діти мали змогу переглянути документальні кадри військового періоду. Захід проходив в інтерактивному форматі. Найактивніші учні відповідали на запитання вікторини, яка присвячена темі ІІ Світової війни.

На жаль, Україна і сьогодні переживає нелегкі часи. Наша країна знову знаходиться на передовій, а її землю окропляє кров мужніх захисників. І вже онуки та правнуки переможців Другої світової війни відстоюють волю й незалежність Батьківщини.

Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні.

 

Переглянути все






bottom of page