top of page

"Соборність України - основа державності!"


22 січня ми святкуємо День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Соборна Україна нині незалежна,

Як квітка синьо-жовта розцвіла.

І не згубилася людська любов безмежна

До України-неньки і її буття,

Що упродовж віків нам мрію дарувала

Й наснагу іти до вільного життя.

Україно, соборна державо,

Сонценосна колиско моя!

Саме 22 січня 1918 року сталася одна з найважливіших подій в історії України – IV Універсалом Української Центральної Ради вперше була проголошена незалежність української держави, а 22 січня 1919 року підписали Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в єдину державу.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в Кленовецькій гімназії було проведено виховні години, бесіди, переглянуто відеопрезентацію, виставку малюнків, вікторину, кросворд , декламування віршів та живий ланцюг єдності. Всі заходи, проведені цього дня, сприяли усвідомленню того, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого і тих, хто зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

Вітаємо всіх українців із Днем Соборності. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке символізує те, що ми всі - один народ і жодні кордони не можуть розділити нас.

Щиро бажаємо завжди любити свою країну, пишатися своєю історією та своїм народом. Нехай Україна буде гордим птахом у зграї світових країн, нехай щодня дарує українцям свободу думки, відчуття щастя, мир та світлу надію. Нехай у кожній сім'ї панує добробут, мир і спокій, любов та порозуміння.

Світлого майбутнього, стрімкого розвитку і процвітання тобі, рідна Україно!

Зі святом!


 

Переглянути все


Comments


bottom of page