top of page

І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)


4 травня 2023 року в Кленовецькій гімназії відбувався шкільний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

Участь у грі взяли два рої по 9 учасників з 5-9 класів.


Змагання полягали у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування. Під звуки козацького маршу рої «Вільні козаки» та «Молода Січ» вийшли на спортивне поле, здали рапорти. Розпочали лінійку урочисто, під звуки Державного Гімну України. Кожен рій презентував свою назву та гасло. Наші юні козаки продемонстрували, також, добрі знання з історії в конкурсі «Відун», силу в конкурсі перетягування линви, продемонстрували вміння долати різні перешкоди. Одним із основних елементів змагань є «Впоряд». Тут учні показали свою стройову виправку, прийоми проходження стройовим і похідним кроком, повороти на місці.



Загалом змагання видалися дуже насиченими – і за подіями, і за кипінням пристрастей. Усі команди були гарно підготовлені та налаштовані на перемогу. Всі учасники змагалися не шкодуючи сил, впевнено ідучи до фінішу та перемоги. Обидва рої показали гідні результати та готовність до участі у всіх етапах гри.



Хочеться вірити, що на теренах гри сформується нова генерація українців, сповнених патріотизму, мужності та відваги.

 

Переглянути весь





Comments


bottom of page